Sisältöstrategi Josua tekee töitä Saksasta

Design & Copywriting Genero Crew

Genero tarjoaa joustavia työsuhteita ja Generolla onkin työntekijöitä eri kaupungeissa ja jopa eri maissa. Yksi näistä on Josua Fagerholm, joka on työskennellyt opiskelujensa ohella Saksassa. Josuan mielestä mahdollisuus tehdä työtä etänä on yksi Generon parhaista eduista.

Josua on työskennellyt Generolla yhteensä neljä vuotta, joista 2,5 vuotta kokoaikaisena ja vuoden verran etänä. Kun opiskelu Reutlingenissa edellytti paikalla olemista, oli aika muuttaa – ja työtkin tulivat mukana! Tämä on ollut hyvä ratkaisu sekä Josuan että Generon kannalta, koska näin Josuan eri asiakkaiden ja projektien tuntemus ei mene hukkaan ja tehtävät saadaan hoidettua mahdollisimman tehokkaasti.

genero saksa markkinointitoimisto etätyö
Josuan ”konttori” Reutlingenissa.

Josua on tehnyt noin 10 tunnin viikkoja ja huomauttaa, että hänen tehtävissään on tärkeää, että työ on joustavaa – erityisesti nyt kun hän opiskelee. Kurssien ja luentojen aikataulut kun voivat vaihdella viikosta viikkoon. Joustavuus on tärkeää myös siinä mielessä, että Josuan tehtävien luonne on sellainen, että niitä harvoin edes pystyisi tekemään kerralla valmiiksi saman päivän aikana. 

Josua kuvailee työtehtäviään seuraavalla tavalla:

”Parhaimmillaan teen melkein ainoastaan töitä meidän mahtavan asiakkaan Friends & Brgrs:in kanssa. Olen suurin piirtein tekemisissä heidän koko markkinointinsa kanssa. Eniten teen sisältömarkkinointia ja mainontaa.”

digitoimisto genero sisältöstrategi
Kesällä 2016 Josua oli Helsingissä.

Etätyö vaatii vähän enemmän työnantajalta ja –tekijältä. Josuan mielestä esimerkiksi on toisinaan vaikeaa pysyä ajan tasalla ja keskittyä työhön. Työntekijän kannattaakin itse säännöllisesti ottaa yhteyttä tiimiin ja koettaa näin pysytellä mukana kaikessa mitä asiakkuuden ympärillä tapahtuu.

Saksassa Josua tekee mieluiten töitä toimistossa, joksi hän myös yliopistoa kutsuu, mutta toisinaan töitä on tehtävä myös kotona. Hän onnistuu työssään, koska jaksaa suunnitella viikkonsa niin, että työtunteja kertyy sopivasti. Lisäksi tehtävien tarkka määrittely on tärkeää, sillä selkeitä kokonaisuuksia on helpompi hallita.

Yksi iso etu digitoimistossa työskentelyssä on myös se, että töiden tekemiseen tarvitsee vain tietokoneen ja internet-yhteyden. Niinpä Josua pystyykin hoitamaan tehtäviään melkein mistä käsin tahansa.

 

Josua ja muut Genero Crew:n jäsenet ovat tärkeä osa Generoa ja niinpä työssä viihtyminen on meillä todella merkittävässä roolissa. Jos haluat oppia lisää Generon kulttuurista, klikkaa tästä. Jos Generolla työskenteleminen puolestaan kiinnostaa, ota yhteyttä osoitteeseen careers@genero.fi tai katso avoimia työpaikkojamme tästä!