Kohderyhmiä pitää nykyään puhutella henkilökohtaisemmin kuin koskaan aiemmin. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitaan yhä enemmän luovia ratkaisuja.

Copywriting

Valtaosa yritysten viestinnästä tapahtuu tekstin välityksellä. On siis väliä mitä sanotaan ja miten sanotaan.

Laajimmillaan copywriting tarkoittaa strategiaan pohjautuvien viestintä- ja markkinointikonseptien laatimista. Selkeät konseptit auttavat pitämään brändin viestinnän yhtenäisenä ja kertomaan brändin tarinaa tunnistettavalla ja mielenkiintoisella tavalla.

Copywriting eli tekstisuunnittelu

Lähtökohtaisesti tekstisuunnittelun tavoitteena on muokata viesteistä kulloistakin kohderyhmää puhuttelevia. Joskus tärkeintä on se, että asia tulee ymmärretyksi ja vastaanottaja tuntee saaneensa aidosti arvokasta tietoa. Toisinaan taas painopiste on vahvemmin houkuttelevuudessa ja tarjotun tuotteen tai palvelun etujen ja hyötyjen korostamisesta.

Copywriting on muutakin kuin mainosten kirjoittamista

Käytännössä copywriting on brändin viestintälinjan mukaisen sisällön tuottamista niin verkkosivuille, mainoksiin ja uutiskirjeisiin kuin sosiaalisen median eri kanaviin.

Lisäksi copywriter käsikirjoittaa video- ja radiomainoksia sekä kirjoittaa esimerkiksi sisältömarkkinointia tai inbound-markkinointia tukevia blogikirjoituksia.

Copywriting vaatii jatkuvaa mukautumista

Nykypäivän digitaalisessa maailmassa brändien on kerrottava tarinaa ja tarjottava hyödyllistä sisältöä selkeiden mainospuheiden sijaan. Viestinnässä tarvitaan myös faktoja ja siksi vaativimmissa projekteissa ja asiantuntija-aloilla copywriting tehdään tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa parhaan mahdollisen lopputuloksen takaamiseksi.

Kaipaatko tuloksia? Ota yhteyttä!

Me Generolla keskitymme mitattavaan digitaaliseen markkinointiviestintään, joka tähtää asiakasyritystemme tuloksentekoon ja kasvuun. Mittaamme, testaamme ja todennamme kaiken tekemisemme, emmekä tyydy vain miellyttäviin lukuihin.

Jos haluat siirtyä perinteisestä markkinoinnista tuloshakuisempaan digitaaliseen markkinointiin, autamme mielellämme.