Voittajat ja häviäjät Googlessa syyskuussa 2016

Mitkä suomalaiset sivustot keräsivät eniten orgaanista eli maksutonta hakukoneliikennettä syyskuussa 2016? Järjestimme Top 10 -sivustot liikennemäärien mukaan, katso tulokset alta!

Suomen lista koostettiin niin, että alkuperäiseltä listalta poistettiin suuret kansainväliset sivustot, kuten Facebook ja Google, jotka ovat aina mukana listalla. Maksuton hakukoneliikenne on laskettu sen mukaan, kuinka paljon sivustolla oli liikennettä ja kuinka hyvin sivuston avainsanat sijoittuivat orgaanisissa hakutuloksissa.

 

voittajat haviajat

NÄMÄ SIVUSTOT OLIVAT VOITTAJIA GOOGLESSA SYYSKUUSSA 2016

kaleva.fi
iltalehti.fi (toukokuun häviäjälistalla 2016)
sanakirja.org (heinäkuun voittajalistalla)
fiskars.fi
ksml.fi
suomienglantisanakirja.fi (häviäjälistalla touko- ja heinäkuussa)
foreca.com
nordea.fi (syyskuun suurimpien AdWords-mainostajien top 100 –listalla)
hs.fi
maskunpalloseura.fi

 

Voittajalistalla on mukana monia sivustoja jotka julkaisevat uutisia (kaleva.fi, iltalehti.fi, ksml.fi ja hs.fi) ja säätietoja (foreca.fi). Listalla on myös sanakirjoja: sanakirja.org ja suomienglantisanakirja.fi.

Osa näistä sivustoista löytyy aiemmilta häviäjä- ja voittajalistoilta. Heinäkuun voittajalistalla oli myös sanakirja.org.

Sekä iltalehti.fi että suomienglantisanakirja.fi ovat nousseet toukokuun häviäjälistalta syyskuun voittajalistalle. Jälkimmäinen sivusto oli mukana häviäjälistalla heinäkuussa. Tällaisiin muutoksiin on erilaisia syitä, joista osa käydään läpi alemmassa kappaleessa.

Teemme myös kuukausittain analyysin Suomen suurimmista AdWords-mainostajista. Syyskuun mainostajien Top 100 –listalla on mukana myös nordea.fi. Tästä voidaan päätellä, että sivusto on panostanut sekä hakukonemainontaan että hakukoneoptimointiin.

 

NÄILLÄ SIVUSTOILLA OLI VÄHITEN HAKUKONELIIKENNETTÄ SYYSKUUSSA 2016

lataayoutube.com (voittajalistalla heinäkuussa)
kodin1.com
sanoma.fi
weather.fi
lehtipiste.fi
suomi24.fi (voittajalistalla toukokuussa)
oph.fi (häviäjälistalla heinäkuussa)
valio.fi (syyskuun suurimpien AdWords-mainostajien top 100 –listalla)
yourface.fi
nyt.fi (häviäjälistalla toukokuussa)

 

Häviäjälistan sivustot ovat hyvin eri aloilta. Kodin1.com –sivusto on kokonaan poistettu ja weather.fi on uudelleenohjattu osoitteeseen foreca.com. Tämä voi olla yksi niistä syistä miksi foreca.com on voittajalistalla syyskuussa.

Heinäkuun voittajalistaan verrattaessa löytyy lataayoutube.com –sivusto nyt syyskuun häviäjälistalta, vaikka se oli voittajalistan kärjessä heinäkuussa. Syyskuun häviäjälistalta sen sijaan löytyy jälleen oph.fi, joka on ollut häviäjälistalla nyt heinä- ja syyskuussa. Toukokuun listoihin verrattuna syyskuun häviäjälistalta löytyy nyt myös suomi24.fi, joka oli toukokuun voittajalistalla, ja nyt.fi, joka oli toukokuun häviäjälistalla.

Syyskuun suurimpien AdWords-mainostajien listalta löytyy myös tämän kuukauden hävijälistalla oleva valio.fi. Tästä voidaan päätellä, että he ovat investoineet Google-hakukonemainontaan samalla kun orgaaninen eli maksuton hakukoneliikenne on kokenut muutoksen toiseen suuntaan.

 

Voittaja- ja häviäjälistat vaihtelevat suhteellisen paljon ja niihin vaikuttaa moni eri asia. Jokaisesta analyysista huomaa myös erilaisia kiinnostavia muutoksia. Tavallisimmat syyt siihen, että sivustot ovat voittajalistalla ovat esimerkiksi se, että sivustolle on julkaistu paljon uutta sisältöä, sivustoon on ostettu lisäliikennettä/kilpailijan sivusto on uudelleenohjattu sivustolle, tai että koko sivusto on rakennettu uudelleen. Syitä siihen, että sivustot ovat häviäjien listalla voivat olla esimerkiksi se, että sivusto on rakennettu uudelleen ottamatta huomioon hakukoneita, että kilpailijasivusto on sijoittunut paremmin monelle avainsanalle, tai että Google on tehnyt päivityksen jonka seurauksena se ei enää arvosta sivuston sisältöä.

Hyvin tehdyn hakukoneoptimoinnin jatkuva ylläpitäminen on tärkeää, jos haluaa sivustolleen lisää liikennettä.

 

HALUATKO KASVATTAA SIVUSTOSI MAKSUTONTA LIIKENNETTÄ JA MYYNTIÄ HAKUKONEOPTIMOINNILLA? OTA YHTEYTTÄ!

Olemme auttaneet useita asiakkaitamme kasvattamaan hakukonenäkyvyyttä, lisäämään myyntiä ja saamaan liidejä verkosta hakukoneoptimoinnilla. Kokoamme SEO-palvelupaketin aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja tavoitteenamme on mitattava tulosten parantaminen.

Tutustu Generon SEO-palveluihin!