Suurimmat AdWords-mainostajat Suomessa marraskuussa 2016

MITKÄ OLIVAT SUOMEN SUURIMMAT GOOGLE ADWORDS -MAINOSTAJAT MARRASKUUSSA?

Tiedot tilien mainosbudjeteista ovat salaisia, mutta työkaluilla päästään aika lähelle totuutta. Julkaisemme blogissamme joka kuukausi listan edellisen kuukauden suurimmista Suomessa mainostavista Google AdWords -tileistä. Lista on koottu arvioidun Google AdWords -mediabudjetin mukaan. (Katso joka kuukauden suurimmat mainostajat tästä).

 

PIKA-ANALYYSI

Viime kuukauteen verrattuna top 3 on vielä samassa järjestyksessä. 60sivustoa on pysynyt samana ja ne löytyvät jo heinäkuun listalta eli ovat olleet listalla mukana nyt viisi kuukautta. Listalla on edelleen paljon sivustoja matkailu- ja pankkialalta.

Listalle on tullut 11 uutta sivustoa, jotka eivät ole olleet mukana neljään aikaisempaan kuukauteen. Nämä sivustot ovat: tui.fi, fortum.com, finnair.com, bondora.fi, sokoshotels.fi, lehtikuningas.fi, ruutu.fi, zmarta.fi, poppankki.fi, sahkovertailu.fi ja footway.fi.

 

Marraskuun 2015 top 100 lista verrattuna marraskuun 2016 listaan

Olemme tehneet Adwords-analyyseja nyt vuoden verran. Miltä näyttää viime vuoden marraskuun lista tähän vuoteen verrattuna?

Jopa 62 sivustoa on vieläkin vuoden jälkeen samoja, josta voidaan päätellä että ne, jotka ovat siirtäneet ainakin osan budjetistaan hakukonemainontaan, ovat huomanneet että se oikeastikin toimii. Nämä 62 sivustoa löytyvät alempana olevalta top 100 -listalta paksummalla fontilla, esimerkkeja näistä ovat terveystalo.com, kilpailuttaja.fi, k-ruoka.fi, nordea.fi, momondo.fi ja huuto.net.

Näistä 62:sta sivustosta sokoshotels.fi ja lehtikuningas.fi eivät ole olleet mukana toplistalla ainakaan viiteen kuukauteen. Näillä sivustoilla saattaa hyvinkin olla käynnissä markkinointikampanja, jossa on mukana Google-mainontaa.

2016-listalla on 38 eri sivustoa kuin viime vuonna. Tällaisia ovat esimerkiksi banknorwegian.fi, bondora.fi, office.com, oral.fi, lekmer.fi ja laattapiste.fi. 2015-listalta sen sijaan löytyy mm. seuraavat sivut jotka eivät ole tämän vuoden listalla: stockmann.com, shopalike.fi, hotellimaailma.fi, izito.com, nebula.fi, cumulus.fi ja ilmainensanakirja.fi. Fortum.fi löytyy 2015-listalta, mutta on muuttunut fortum.com:ksi 2016-listalla. Listojen eroja voivat siis selittää myös nimenmuutokset tai muut muutokset yrityksessä. Hyviä esimerkkejä näistä ovat myös Finnmatkojen nimenmuutos (nykyisin Tui) ja Anttilan konkurssi.

 

Marraskuussa 2015 kirjoitimme kolme kommenttia, jotka pätevät tänäkin vuonna. Poikkeuksena ainoastaan se, että libero.fi löytyy 2016-listan sijalta 108.

  • Matkailuala panostaa eniten AdWordsiin, koska top 10 -listalla on mukana jopa 6 matkailualan mainostajaa. Muita isoja mainostajia ovat verkkokaupat ja pikavippien tarjoajat.
  • Joulusesongin takia vertailusivustot panostavat mainontaan enemmän kuin muina aikoina.
  • Suurin osa sivustoista myy suoraan netistä tai ohjaa vierailijat eteenpäin sellaisille sivustoille joilta voi tehdä nettiostoksia. Joitakin poikkeuksia kuitenkin löytyy, koska mukana on myös muutamia brändejä joilla ei ole verkkokauppaa, kuten Valio, K-ruoka, Libero ja Pampers.

 

Kovimmat Adwords-mainostajat jatkavat siis samalla tavalla vaikka uusiakin sivustoja näkee joka kuukausi. Muutokset listalla riippuvat eri asioista, kuten muutoksista yrityksessä tai Google-mainonnan kilpailusta ja hinnoittelusta. Alla vielä koko marraskuun top 100 lista.

 

SUURIMMAT GOOGLE ADWORDS -MAINOSTAJAT MARRASKUUSSA 2016

Sivustot jotka löytyvät myös marraskuun 2015 -listalta on merkitty paksummalla/vihreällä fontilla.

booking.com
ebookers.fi
banknorwegian.fi
momondo.fi
huuto.net
vertaa.fi
trivago.fi
risicum.fi
tui.fi
hotels.com
tjareborg.fi
zalando.fi
fortum.com
finnair.com
aurinkomatkat.fi
norwegian.com
valio.fi
gigantti.fi
autotalli.com
dna.fi
elisa.fi
sonera.fi
if.fi
ray.fi
hbonordic.com
bondora.fi
credit24.com
visma.fi
travellink.fi
ellos.fi
vertaaensin.fi
eckeroline.fi
watson.fi
sokoshotels.fi
oikotie.fi
ikea.com
nissan.fi
verkkokauppa.com
vikingline.fi
microsoftstore.com
supersaver.fi
office.com
hongkong.fi
netistalainaa.fi
lehtikuningas.fi
posti.fi
op.fi
xxl.fi
tallinksilja.fi
hobbyhall.fi
hs.fi
pohjola.fi
valmennuskeskus.fi
sanomakauppa.fi
rentalcars.com
boozt.com
vippi.fi
ruutu.fi
matkavaraukset.fi
katsomo.fi
ifolor.fi
s-pankki.fi
power.fi
lensway.fi
scandichotels.fi
varusteleka.fi
pampers.fi
lomamatkat.fi
oral.fi
ticket.fi
zmarta.fi
skyscanner.fi
lidl-reseptit.fi
limiitti.fi
taloon.com
poppankki.fi
lampoykkonen.fi
holidayclubresorts.com
sahkovertailu.fi
k-ruoka.fi
nordea.fi
etuovi.com
lekmer.fi
toysrus.fi
vistaprint.fi
kilpailuttaja.fi
samsung.com
matkapojat.fi
popvakuutus.fi
monster.fi
laattapiste.fi
footway.fi
netrauta.fi
arvopaperi.fi
lightinthebox.com
terveystalo.com
nordcredit.fi
avointyopaikka.fi
lainasto.fi
veikkaus.fi

 

KIINNOSTAAKO TEHOKAS GOOGLE ADWORDS MAINONTA? OTA YHTEYTTÄ!

Olemme tehneet menestyksekästä Google Adwords -hakusanamainontaa useille asiakkaillemme sekä Suomessa että Ruotsissa ja kaikki SEM-asiantuntijamme ovat Google sertifioituja osaajia. Genero on Google Partner kumppanitoimisto.

partner

Tutustu Generon Google Adwords -palveluihin ja ota yhteyttä!