Suurimmat AdWords-mainostajat tammikuussa 2017

MITKÄ YRITYKSET KÄYTTIVÄT ENITEN RAHAA GOOGLE ADWORDS -MAINONTAAN TAMMIKUUSSA?

Tiedot tilien mainosbudjeteista ovat salaisia, mutta työkaluilla päästään aika lähelle totuutta. Julkaisemme blogissamme joka kuukausi listan edellisen kuukauden suurimmista Suomessa mainostavista Google AdWords -tileistä. Lista on koottu arvioidun Google AdWords -mediabudjetin mukaan. (Katso edellisten kuukausien suurimmat mainostajat tästä).

PIKA-ANALYYSI

Monet sivustot ovat olleet mukana jo pitkään, esimerkiksi matkailu- ja pankkialan verkkosivustot laittavat suuren osan markkinointibudjetistaan Google-mainontaan.

Vuoden 2016 tammikuun listaan verrattuna tämän vuoden listalta löytyy yhteensä 60 samaa sivustoa. Puolet vuoden 2017 tammikuun listalta löytyvistä sivuistoista on ollut mukana top 100 -listalla nyt jo yli puoli vuotta. Yritykset käyttävät hakukonemainontaan hyvin eri kokoisia budjetteja, joihin vaikuttavat esimerkiksi käynnissä olevat kampanjat, hakusanojen kilpailutilanne ja panostukset tilien optimointiin.

Heinäkuusta 2016 lähtien listalle ovat tulleet seuraavat uudet sivustot: nelonen.fi, soihtu.eu, credento.fi, sarenza.fi, huutokaupat.com, viagogo.com, klingel.fi ja autotie.fi. Myöhemmin tässä analyysissa käydään tarkemmin läpi mitkä sivustot ovat välillä olleet listalla ja poissa listalta.

adwords-fi1

SUURIMMAT ADWORDS-MAINOSTAJAT -LISTA VERRATTUNA ENITEN LIIKENNETTÄ ADWORDS-MAINONNAN KAUTTA SAAVIIN SIVUSTOIHIN

Top 10 sivustot, jotka ovat saaneet eniten liikennettä hakukonemainonnalla ovat: youtube.com, booking.com, oikotie.fi, gigantti.fi, ebookers.fi, etuovi.com, vertaa.fi, elisa.fi, valio.fi ja sonera.fi

Nämä kymmenen sivustoa ovat kaikki top 50 listan sisällä suurimpien AdWords-mainostajien listalla. Kun verrataan top 20 eniten liikennettä saavien sivustojen listaa tämän kuun top 100 -listaan, niin vr.fi ja kela.fi ovat saaneet paljon liikennettä, mutta eivät ole käyttäneet suurta markkinointibudjettia tammikuussa 2017.

Jos verrataan molempia top 100 listoja voi todeta että 66 sivustoa löytyvät molemmilla listoilla. Tämä voi tarkoittaa sitä, että yritykset panostavat erilaisin budjetein Google-mainontansa optimointiin.

SUURIMMAT ADWORDS-MAINOSTAJAT -LISTA VERRATTUNA VIIME KUUKAUTEEN

Suurin osa sivustoista on mukana sekä joulukuun että tammikuun listalla, joka on hyvin tavallista. Seuraavat 22 sivustoa eivät sen sijaan olleet mukana listalla joulukuussa 2016: ilmainensanakirja.fi, nelonen.fi, soihtu.eu, nordcredit.fi, google.com, lainasto.fi, ege.fi, credento.fi, sarenza.fi, credigo.fi, katsomo.fi, huutokaupat.com, viagogo.com, spot-a-shop.fi, kilpailuttaja.fi, lahitapiola.fi, hintaseuranta.fi, limiitti.fi, klingel.fi, veikkaus.fi, supersaver.fi ja autotie.fi.

Nämä sivustot ovat siis lisänneet markkinointibudjettiaan joulukuusta 2016 tammikuuhun 2017. Hyvin todennäköisesti tämä johtuu siitä, että vuoden vaihteessa markkinointistrategioita on uusittu, uusia kampanjoita aloitettu ja budjetteja muutettu.

Esimerkkejä sivustoista, jotka ovat tippuneet pois listalta ovat: credit24.com, scandichotels.fi, sahkovertailu.fi, matkavaraukset.fi ja bondora.fi. Myöskään lainasivustot (credit24.com, netistalainaa.fi, bondora.fi ja fixura.fi) ja matkailusivustot (matkavaraukset.fi, skyscanner.fi, apollomatkat.fi ja scandichotels.fi) eivät ole käyttäneet yhtä paljon budjettia tammikuussa.

Kolme suurinta mainostajaa ovat listalla vielä samassa järjestyksessä. Lisäksi ilmainensanakirja.fi ei ollut listalla lainkaan joulukuussa 201, mutta on tammikuussa noussut mukaan top 10 -listalle.

SUURIMMAT ADWORDS-MAINOSTAJAT -LISTA VERRATTUNA VIIME VUOTEEN

Olemme tehneet tätä analyysia jo yli vuoden, joten nyt meillä on edellisen vuoden dataa jota voimme verrata tähän vuoteen. Miten lista on kehittynyt vuoden aikana?  Tammikuun 2016 analyysin löydät täältä.

Viime vuoteen verrattuna suurin osa (60 kpl) sivustoista on vielä samoja.

Sivustot, jotka löytyvät listalta tammikuussa 2017, mutta eivät olleet mukana 2016 listalla, ovat sanakirjasivustoja, sekä matkailualan ja pankkialan sivustoja. Lisäksi mukana on paljon sivustoja, jotka myyvät elektroniikkaa ja vaatteita netistä. Tällaisia ovat esimerkiksi eckeroline.fi, ukko.fi ja sarenza.fi.

Toyota.fi, ticket.fi ja hm.com ovat esimerkkejä sivustoista, jotka löytyivät listalta 2016, mutta eivät ole enää mukana listalla 2017. Myös anttila.com löytyy tammikuun 2016 listalta, muttei enää tämän vuoden listalta, mikä on yrityksen lopettamisen takia toki selkeä muutos.

Suurin osa top 10 sivustoista on matkailu- ja pankkialan sivustoja kuten viime vuonnakin. Lisäksi molemmilta listoilta löytyy monia pikalainasivustoja, matkapuhelinoperaattoreita ja vakuutusyrityksiä. Sen sijaan vertailusivusto vertaa.fi (#7 vuonna 2017) on ensimmäinen sivusto listalla, joka ei myy mitään suoraan netistä. Tammikuussa 2016 ensimmäinen tällainen sivusto oli valio.fi (#23 vuonna 2016).

SUURIMMAT GOOGLE ADWORDS -MAINOSTAJAT TAMMIKUUSSA 2017

booking.com
ebookers.fi
banknorwegian.fi
trivago.fi
sonera.fi
vertaa.fi
ilmainensanakirja.fi
hotels.com
huuto.net
nebula.fi
youtube.com
tjareborg.fi
gigantti.fi
aurinkomatkat.fi
suomilimiitti.fi
lomamatkat.fi
elisa.fi
autotalli.com
posti.fi
danskebank.fi
fortum.com
tui.fi
nelonen.fi
momondo.fi
soihtu.eu
nordcredit.fi
finnkino.fi
dna.fi
hbonordic.com
ray.fi
oikotie.fi
zalando.fi
valio.fi
vertaaensin.fi
watson.fi
microsoftstore.com
tallinksilja.fi
power.fi
lehtikuningas.fi
travellink.fi
ticket.fi
if.fi
google.com
etuovi.com
hongkong.fi
lainasto.fi
eckeroline.fi
visma.fi
verkkokauppa.com
vikingline.fi
ege.fi
ikea.com
credento.fi
ellos.fi
sarenza.fi
popvakuutus.fi
rentalcars.com
k-ruoka.fi
kamux.fi
taloon.com
nissan.fi
pampers.fi
sanomakauppa.fi
terveystalo.com
redfoxsanakirja.fi
sokoshotels.fi
pohjola.fi
vistaprint.fi
credigo.fi
netrauta.fi
norwegian.com
katsomo.fi
lidl-reseptit.fi
wwf.fi
hs.fi
huutokaupat.com
holidayclubresorts.com
viagogo.com
valmennuskeskus.fi
hobbyhall.fi
poppankki.fi
xxl.fi
nordea.fi
helen.fi
spot-a-shop.fi
kilpailuttaja.fi
lahitapiola.fi
risicum.fi
hintaseuranta.fi
limiitti.fi
asiakasturva.fi
varusteleka.fi
klingel.fi
veikkaus.fi
supersaver.fi
autotie.fi
ukko.fi
s-pankki.fi
office.com
finnair.com

 

 

Kolme huomiota tammikuun 2017 analyysista:

  • Laina- ja matkailualan sivustot ovat pienentäneet budjettejaan eniten joulukuusta tammikuuhun.
  • Moni asia listalla on samoin tammikuussa 2017 kuin tammikuussa 2016.
  • Puolessa vuodessa listalle on tullut vain kahdeksan uutta sivustoa.

 

KIINNOSTAAKO TEHOKAS GOOGLE ADWORDS MAINONTA? OTA YHTEYTTÄ!

Olemme tehneet menestyksekästä Google AdWords -hakusanamainontaa useille asiakkaillemme Suomessa ja ulkomailla. Kaikki SEM-asiantuntijamme ovat Google sertifioituja osaajia. Genero on Google Partner kumppanitoimisto.

Tutustu Generon Google AdWords -palveluihin ja ota yhteyttä!