Suurimmat AdWords-mainostajat lokakuu 2016

MITKÄ YRITYKSET KÄYTTIVÄT ENITEN BUDJETISTAAN ADWORDS-MAINONTAAN LOKAKUUSSA 2016?

Teemme kuukausittain pienen analyysin Suomen suurimmista AdWords-mainostajista (Katso muiden kuukausien suurimmat mainostajat tästä). Listalla on 100 sivustoa, jotka käyttivät eniten rahaa AdWords-mainontaan lokakuussa 2016. Tällä kertaa analysoimme myös sitä, mitkä näistä sivustoista ovat saaneet eniten liikennettä hakukonemainonnan kautta.

Pika-analyysi

Jopa 64 sivustoa on samoja viime kuukausiin verrattuna. Eli 64 sivustoa on pysynyt top 100 listalla heinäkuusta lokakuuhun.

Useimmiten listan loppuosa vaihtelee samalla kun listan kärjessä olevat sivustot pysyvät paikallaan. Ensimmäinen sivusto, joka ei ole ollut mukana neljään kuukauteen, on vasta sijalla 30 (kamux.fi).

Neljässä kuukaudessa uusia sivustoja on tullut mukaan yhteensä 12 kpl: kamux.fi, power.fi, okmoney.fi, helen.fi, arvopaperi.fi, monster.fi, lainasto.fi, prisma.fi, suomi24.fi, saxobank.com, vattenfall.fi ja lentoparkki.fi. Näistä siis 3/12 on pankki- tai laina-alalta ja 2/12 energia-alalta – muut uudet sivustot ovat eri aloilta.

Muutokset suurimpien AdWords mainostajien top 100 listalla riippuvat eri asioista. Nämä sivustot saattavat esimerkiksi laittaa koko markkinointibudjettinsa AdWordsiin ja pysyvät siksi tällä listalla. Lisäksi on mahdollista, että näiden sivustojen avainsanat ovat enemmän kilpailtuja tai että niillä on digitaalisen markkinoinnin kampanja käynnissä.

 

Miten paljon liikennettä AdWords-mainonnalla saa?
Joka kuukausi etsimme myös jonkun uuden kiinnostavan näkökulman, jota voidaan analysoida paremmin. Lokakuun analyysissa keskitymme vertaamaan suurimpien AdWords-mainostajien listaa top 100 listaan, jossa ovat mukana eniten AdWords-liikennettä keränneet sivustot.

Huomasimme, että 65 sivustoa listalla ovat pysyneet samoina. Nämä sivustot on merkitty alla olevaan top 100 listaan.

Löysimme 35 sivustoa jotka eivät olleet eniten liikennettä saaneiden sivustojen top 100 listalla. Nämä olivat: nordcredit.fi, limiitti.fi, op.fi, office.com, netistalainaa.fi, suomilimiitti.fi, lampoykkonen.fi, rentalcars.com, wwf.fi, visma.fi, valmennuskeskus.fi, varusteleka.fi, okmoney.fi, supersaver.fi, credigo.fi, nordea.fi, kilpailuttaja.fi, risicum.fi, helen.fi, popvakuutus.fi, arvopaperi.fi, vertaaensin.fi, lomamatkat.fi, s-pankki.fi, oral.fi, lainasto.fi, vistaprint.fi, lenson.com, ilmainensanakirja.fi, lensway.fi, saxobank.com, lampopuisto.fi, vattenfall.fi, laattapiste.fi ja lentoparkki.fi.

15 näistä 35:sta sivustoista löytyy kuitenkin eniten AdWords-liikennettä saaneiden listan sijoilta 100.-200. Tästä voidaan päätellä, että suurin osa niistä, jotka laittavat eniten resursseja AdWords-mainontaan saavat myös eniten liikennettä hakukonemainonnalla.

Näiden listojen erot voivat perustua siihen, että yritykset ostavat erihintaisia ja eri määriä hakusanoja. Voi siis olla, että niillä jotka fokusoivat harvempiin mutta kalliimpiin hakusanoihin on isompi budjetti samalla kun ne yritykset jotka mieluummin ostavat useampia halvempia hakusanoja saavat enemmän liikennettä mainoksistaan. Kun otetaan huomioon se, että 65% sivustoista löytyy molemmilta listoilta, niin voi olla että yritykset ostavat molempia eli sekä kalliimpia että halvempia hakusanoja.

Analyysi tiivistettynä:
·65 sivustoa löytyy sekä listalta jossa on suurimmat AdWords-mainostajat, että eniten liikennettä hakukonemainonnalla saavien listalta.
· 64 sivustoa suurimpien AdWords-mainostajien listalla on pysynyt samana neljän kuukauden aikana ja 12 sivustoa on ihan uusia eli eivät ole olleet mukana heinäkuun, elokuun ja syyskuun listalla. Näin ollen 24 sivustoa on hyppinyt listalta pois ja listalle takaisin heinäkuusta lähtien.

 

Nämä 100 sivustoa käyttivät eniten rahaa AdWords-mainontaan lokakuussa:

Sivustot jotka löytyvät myös hakukonemainonnan kautta eniten liikennettä saavien top 100 listalta on merkitty paksummalla/vihreällä fontilla.

booking.com
ebookers.fi
banknorwegian.fi
trivago.fi
huuto.net
sonera.fi
vertaa.fi
tjareborg.fi
matkavaraukset.fi
hotels.com
posti.fi
nordcredit.fi
aurinkomatkat.fi
norwegian.com
zalando.fi
fortum.fi
finnmatkat.fi
momondo.fi
valio.fi
ellos.fi
if.fi
elisa.fi
limiitti.fi
ikea.com
hbonordic.com
autotalli.com
gigantti.fi
dna.fi
nissan.fi
kamux.fi
vikingline.fi
xxl.fi
eckeroline.fi
op.fi
verkkokauppa.com
office.com
hongkong.fi
netistalainaa.fi
suomilimiitti.fi
ticket.fi
watson.fi
avointyopaikka.fi
sanomakauppa.fi
oikotie.fi
lampoykkonen.fi
scandichotels.fi
boozt.com
terveystalo.com
skyscanner.fi
hs.fi
rentalcars.com
hobbyhall.fi
tallinksilja.fi
ray.fi
wwf.fi
visma.fi
power.fi
travellink.fi
pampers.fi
netrauta.fi
valmennuskeskus.fi
taloon.com
varusteleka.fi
ifolor.fi
etuovi.com
okmoney.fi
supersaver.fi
credigo.fi
nordea.fi
matkapojat.fi
kilpailuttaja.fi
lidl-reseptit.fi
microsoftstore.com
risicum.fi
holidayclubresorts.com
lekmer.fi
helen.fi
hintaseuranta.fi
popvakuutus.fi
arvopaperi.fi
vertaaensin.fi
biltema.fi
lomamatkat.fi
s-pankki.fi
oral.fi
monster.fi
lainasto.fi
vistaprint.fi
prisma.fi
lenson.com
ilmainensanakirja.fi
lensway.fi
suomi24.fi
saxobank.com
lampopuisto.fi
vattenfall.fi
laattapiste.fi
lightinthebox.com
lentoparkki.fi
k-ruoka.fi

 

 

KIINNOSTAAKO TEHOKAS GOOGLE ADWORDS MAINONTA? OTA YHTEYTTÄ!

Olemme tehneet menestyksekästä Google Adwords -hakusanamainontaa useille asiakkaillemme sekä Suomessa että Ruotsissa ja kaikki SEM-asiantuntijamme ovat Google sertifioituja osaajia. Genero on Google Partner kumppanitoimisto.
Tutustu Generon Google Adwords -palveluihin ja ota yhteyttä!