Suurimmat AdWords-mainostajat joulukuussa 2016

KETKÄ KÄYTTIVÄT ENITEN RAHAA GOOGLE ADWORDS -MAINONTAAN JOULUKUUSSA?

Tiedot tilien mainosbudjeteista ovat salaisia, mutta työkaluilla päästään aika lähelle totuutta. Julkaisemme blogissamme joka kuukausi listan edellisen kuukauden suurimmista Suomessa mainostavista Google AdWords -tileistä. Lista on koottu arvioidun Google AdWords -mediabudjetin mukaan. (Katso joka kuukauden suurimmat mainostajat tästä).

 

PIKA-ANALYYSI

Sivustot, jotka yleensä löytyvät top 100 -listalta ovat matkailu- ja pankkialan sivustoja. Näillä aloilla kilpailu saattaa lisääntyä entisestään joulun lähestyessä. Näin todella näyttää käyneen, sillä jopa 21 lista sivustoista liittyy matkailualaan, esimerkkejä näistä ovat tjareborg.fi, tallinksilja.fi ja matkavaraukset.fi. Listalta löytyy myös monta pankki- ja rahoitusalan sivustoa, esimerkiksi fixura.fi ja poppankki.fi. Muita esimerkkejä listalta löytyvistä sivustoista ovat vertailusivustot sekä kotiin, ruokailuun ja autoihin liittyvät sivustot. Löytyypä listalta myös muutamia tilausvideopalveluita.

 

SUURIMMAT ADWORDS-MAINOSTAJAT -LISTA VERRATTUNA VIIME KUUKAUSIIN

Uusia sivustoja puolen vuoden jaksolla eli sivustoja, jotka eivät ole olleet listalla heinäkuusta marraskuuhun, mutta löytyvät joulukuun listalta, oli kymmenen: nebula.fi, youtube.com, finnkino.fi, cdon.fi, asiakasturva.fi, suomiapteekki.fi, datainfo.fi, dansukker.fi, eliittikumppani.fi ja fixura.fi.

Samoja sivustoja puolen vuoden jaksolla löytyy peräti 55 kappaletta. Ainoastaan sivustojen sijoituksen listalla ovat vaihdelleet eri kuukausina. Kärkikolmikossa ovat vaihtelevin sijoituksin jo puolen vuoden ajan viihtyneet booking.com, ebookers.fi ja banknorwegian.fi. Myös mm. rentalcars.com, varusteleka.fi, scandichotels.fi ja s-pankki.fi, ovat kaikki pysytelleet listalla jo viimeisen puolen vuoden ajan.

 

 

SUURIMMAT ADWORDS-MAINOSTAJAT -LISTA VERRATTUNA VIIME VUOTEEN

Koska meillä on nyt dataa käytettävissämme jo kokonaisen kalenterivuoden ajalta, lienee paikallaan hieman tarkastella miten asiat ovat kehittyneet. Lainataanpa siis omaa tekstiämme vuoden 2015 listoilta ja katsotaan mitä on tapahtunut.

 

2015: Edelleen matkailuala on kärjessä, koska suurimman osan top-sijoituksista nappaavat matkatoimistot, matkailu- tai hotellivertailusivut ja muut matkailualan yritykset.

2016: Pitää paikkansa edelleen. Myös vuonna 2016 löytyi listalta eniten juuri matkailualaan liittyviä sivustoja.


2015: Mukana on myös paljon pikalainayrityksiä. Lisäksi kaikki mobiilioperaattorit ja iso osa pankeista mahtuvat top 100 -listalle.

2016: Tämä oli pääosin tilanne myös vuonna 2016, vaikka ihan kaikkia mobiilioperaattoreita ei enää listalta löytynytkään. Sonera, DNA ja Elisa pysyivät, mutta näiden lisäksi vuoden 2015 listalta löytyivät myös Tele Finland ja Saunalahti.

 

2015: Valio sijoittuu listalla korkeimmalle brändinä, joka ei myy mitään suoraan verkossa.

2016: Valion edeltä löytyy edelleen esim. Trivago ja Vertaa, jotka eivät myy suoraan, mutta viittaavat myyvälle sivustolle. Youtube.com sen sijaan on sijalla 12 ja ohittaa vuonna 2016 Valion, joka löytyy 2016 sijalla 23. (2015 sijalla 18.).

 

Huomasimme lisäksi, listalle on tullut vuoteen 2015 verrattuna 45 uutta sivustoa. Toisin sanoen loput 55 sivustoa ovat pysyneet samoina. Uusia sivustoja joulukuussa 2016 vuotta aikaisempaan verrattuna olivat esimerkiksi netistalainaa.fi, cdon.fi, lidl-reseptit.fi ja sahkovertailu.fi. Verrattaessa joulukuuta 2015 ja 2016, olivat listalta pois puolestaan pudonneet mm. saunalahti.fi, arla.fi, stockmann.com ja bauhaus.fi.

 

SUURIMMAT GOOGLE ADWORDS -MAINOSTAJAT JOULUKUUSSA 2016

booking.com
ebookers.fi
banknorwegian.fi
bondora.fi
huuto.net
trivago.fi
zalando.fi
nebula.fi
sonera.fi
vertaa.fi
redfoxsanakirja.fi
youtube.com
hotels.com
tjareborg.fi
travellink.fi
tui.fi
elisa.fi
momondo.fi
aurinkomatkat.fi
finnair.com
danskebank.fi
dna.fi
valio.fi
norwegian.com
fortum.com
oikotie.fi
finnkino.fi
gigantti.fi
autotalli.com
lehtikuningas.fi
hbonordic.com
ellos.fi
ray.fi
suomilimiitti.fi
watson.fi
ikea.com
if.fi
tallinksilja.fi
posti.fi
verkkokauppa.com
visma.fi
hongkong.fi
vertaaensin.fi
vikingline.fi
nissan.fi
eckeroline.fi
vistaprint.fi
microsoftstore.com
nordea.fi
office.com
power.fi
ruutu.fi
sokoshotels.fi
op.fi
xxl.fi
matkavaraukset.fi
kamux.fi
rentalcars.com
wwf.fi
netistalainaa.fi
cdon.fi
k-ruoka.fi
lidl-reseptit.fi
pohjola.fi
hs.fi
skyscanner.fi
valmennuskeskus.fi
sahkovertailu.fi
poppankki.fi
sanomakauppa.fi
helen.fi
popvakuutus.fi
pampers.fi
taloon.com
etuovi.com
netrauta.fi
lomamatkat.fi
asiakasturva.fi
vattenfall.fi
holidayclubresorts.com
ifolor.fi
varusteleka.fi
oral.fi
suomiapteekki.fi
lensway.fi
samsung.com
datainfo.fi
terveystalo.com
ticket.fi
dansukker.fi
hobbyhall.fi
apollomatkat.fi
eliittikumppani.fi
risicum.fi
fixura.fi
prisma.fi
s-pankki.fi
credit24.com
scandichotels.fi
ukko.fi

 

Voidaan siis todeta, että suurimpien AdWords-mainostajien -listalla tapahtuu muutoksia. Ei välttämättä nopeasti, mutta varmasti kuitenkin. Sivustot, jotka laittavat ison osan markkinointibudjetistaan Google-mainontaan tuntuvat hyödyntävän sitä säännöllisesti. Eroja kuitenkin löytyy esimerkiksi ajankohdasta tai kampanjoista johtuen. Jokin tietty sivusto voikin pudota nopeasti pois top 100 -listalta, mutta vain palatakseen jo muutaman kuukauden kuluttua.

KIINNOSTAAKO TEHOKAS GOOGLE ADWORDS MAINONTA? OTA YHTEYTTÄ!

Olemme tehneet menestyksekästä Google AdWords -hakusanamainontaa useille asiakkaillemme Suomessa ja ulkomailla. Kaikki SEM-asiantuntijamme ovat Google sertifioituja osaajia. Genero on Google Partner kumppanitoimisto.

Tutustu Generon Google AdWords -palveluihin ja ota yhteyttä!