Sebastian Östman valittiin Vuoden 2019 nuoreksi hallitustekijäksi

Vuoden nuori hallitustekijä -tunnustus on vuonna 2019 myönnetty Generon operatiiviselle johtajalle Sebastian Östmanille. Tunnustuksen jakoi nuorten hallitusjäsenten verkosto Future Board, joka kasvattaa nuoria osaajia suomalaisten yritysten hallitusjäseniksi.

Vuoden Nuori Hallitustekijä voittajan valitsi raati, johon tätä vuonna kuuluivat Marsh Finlandin toimitusjohtaja Tuomo Kemppainen, PwC:n Marko Korkiakoski, Partner, Private Company Services, Nordean Head of Startup & Growth Vesa Riihimäki sekä Alma Talentin toimittaja Anu-Elina Lehti.

Valitsijaraadin perustelut Östmanin valinnalle kuuluvat seuraavasti:
” Raadin yksimielinen valinta perustui Sebastianin monipuoliseen kokemukseen niin yrittäjänä, hallituksen jäsenenä kuin omistajanakin. Hän on menestyksellisesti perustanut, johtanut sekä myynyt hyvin eri toimialoilla toimivia yrityksiä. Hän on rohkeasti lähtenyt mukaan uuteen yritystoimintaan, ja on menestyksekkäästi tehnyt osasta myös kansainvälisiä.

Pienet epäonnistumiset matkalla eivät ole hänen rohkeuttaan lannistaneet, ja hän on ollut mukana monissa hallituksissa myös tasavertaisten muiden omistajien kanssa. Sebastian ymmärtää hallitustyön luonteen ja yhteistyön tärkeyden eri osapuolien kuten omistajien, toimivan johdon kuin rahoittajien näkökulmasta.

Hänen mielestään voittajayrityksiä ovat ne, joissa omistajat ovat hallitusta valitessaan ottaneet henkilöiden perusteeksi diversiteetin; jäsenten hyvin erilaiset taustat, kokemus, sukupuoli ja ikä mahdollistavat monipuolisen näkemyksen osana päätöksentekoa yrityksen strategisista linjauksista. Innolla seuraamme hänen seuraavia hankkeitaan ja inspiroivaa esimerkkiä muillekin yrittäjille, omistajille, hallituksille kuin niihin pyrkiville!”

Finaalikolmikossa olivat voittajan lisäksi
Reetta Keränen, Sivupersoona Joiku of Life, Kolmas Persoona
Heikki Leskinen, The NextGen Project

Lue myös Kauppalehden juttu Sebastianista tästä.