Huijaussivusto kaappasi nettisivujen sisällöt

Internet-huijaukset menevät toisinaan erittäin pitkälle. Voito Studio on taidokkaasti rakennettu huijaussivusto, joka on räätälöity pitkistä englanninkielisistä hakukoneille optimoiduista teksteistä sekä monien suomalaisten yritysten luomista sisällöistä ja oikeiden henkilöiden kuvista.

Voito Studion sivut on rakennettu yhdistelemällä Genero Oy Ab:n työntekijöiden kuvia ja nimiä, Mediatoimisto Voitto Oy:n katuosoitteita ja otteita yrityksen kuvauksesta sekä sisältöjä ja referenssejä San Francisco Oy:ltä sekä Mainostoimisto Luxus Oy:ltä.

Keksityn toimiston kumppaneihin lukeutuu sen mukaan Walkbase, Kiosked, Freespee, Miradore ja Venuu. Huijarisivusto on myös napannut laajoihin referensseihin Rovion, jonka sitaatissa huijareiden kehutaan tuottaneen heille laatua, kauniin visuaalisen ilmeen sekä vahvan mediakonseptin.

Voito Studion kopioidut palvelut

Voito Studio - services Voito Studio - partners

Töitä tarjolla huijausfirmassa

Generon asiakkuusjohtaja Sebastian Östman sai kuulla sivustosta keskiviikkona Hankenin opiskelijalta, joka päätyi sivuille selattuaan avoimia työpaikkoja koulunsa verkostoissa. Röyhkeät huijarit yrittivät nimittäin palkata keksittyyn toimistoonsa jo uusia työntekijöitäkin.

Hanken_rekry_network

Hanken_rekry_network2

Miksi huijaussivustoja tehdään?

Erilaiset huijaussivustot ovat lisääntyneet runsaasti viime vuosina. Suurin ongelma sivustoissa on, ettei sivulle eksynyt kävijä pysty aina erottamaan taidokasta huijausta todellisesta toimijasta. Vakuuttavat tekstit ja vahvat referenssit antavat huijareista ammattimaisen kuvan, minkä lisäksi todelliset ihmiset löytyvät hakukoneesta googlaamalla.

Vaikka Voito Studio -sivustolla on paljon ulkoisia linkkejä, Generon hakukoneasiantuntija Jonathan Björkskog epäilee, ettei kyse ole linkkien rakentamisesta.

“Sivusto on rakennettu huolellisesti, jotta kävijän luottamus voitettaisiin. Tämä viittaa siihen, että huijarit yrittävät kalastella heihin yhteydessä olleiden ihmisten tietoja ja sähköpostiosoitteita”, selventää Björkskog.

Unohtamatta sivustolla ilmoitettuja puhelinnumeroita, joissa automaattinen vastaaja kehottaa soittajaa jäämään jonoon odottamaan vuoroaan. Björkskog muistuttaa, että numerot ovat todennäköisesti maksullisia.

Genero harkitsee rikosilmoituksen tekemistä Voito Studio -sivun toiminnasta. Pysy kuulolla, aiheesta kirjoitetaan vielä lisää!

Jonathan Björkskogin vinkit: näin tarkistat onko sivu luotettava

1. Sivun sisältö, kuten tekstit ovat laadukkaita ja ymmärrettäviä.

2. Sivulla on selkeä omistaja, jonka yhteystiedot ilmoitetaan sivustolla.

3. Yrityksestä löytyy tietoa muualtakin, esim. Finderista, Fonectasta tai vastaavista yrityshakukoneista.

4. Sivuston linkit toimivat, eivätkä ne johda käyttäjää umpikujaan.

5. Voit myös googlata sivuilla ilmoitetut yhteyshenkilöt.

Voito Studio -sivustolle pääset tästä: http://voitostudio.com/

Miksi joku tekee tällaisen sivun? Mikä sen tavoite on? Entä kuinka se yrittää tahkota rahaa? Kerro mielipiteesi kommenttiosiossa!