Näin teet mainosvideot yrityksellesi

Design & Copywriting

Mietitkö vielä, miten yrityksesi mainosvideoiden teko kannattaisi aloittaa? Tässä vinkkimme!

Video on yksi tämän ajan suurimmista ilmiöistä. Mainosvideoista on tullut kriittinen osa yrityksen menestyksekästä markkinointiviestintää sekä sisällöntuotantoa. Oletko jo mukana? Vai mietitkö vielä, miten yrityksesi mainosvideoiden teko kannattaa aloittaa? Älä pohdi pidempään, sillä kerromme tässä jutussa, mitä kaikkea mainosvideoiden teko ja markkinointi pitää sisällään.

 

Mainosvideot ABC

Videoiden tekoon tarvitaan ideoita!

Jalosta yrityksesi videotuotantoon sopivia ideoita, vaikka näistä vinkeistämme, joita tarjoilimme edellisessä blgikirjoituksessamme.

Kesä on erinomaista aikaa videoiden tekoon. Haluaisitko tehdä videoita kanssamme kesän aikana?  

Suunnittele mainosvideon teko huolellisesti.

Kaiken taustatyön tulee olla valmiina, kun kamera vihdoin käy. Siinä vaiheessa et enää halua lisää stressiä ja murheita unohtuneista detaljeista.

Kirjoita videolle käsikirjoitus.

Opettele videolla nähtävä spiikki, jos käytät sellaista. Pienikin takeltelu sanoissa tai harhaileva katse näkyy ärsyttävästi lopputuloksessa, ja kadut sitä myöhemmin. Harjoittele spiikki siksi kunnolla!

Mieti rekvisiittaa, lavastusta, vaatetusta sekä kuvauspaikkoja.

Tarvitset myös kuvausvälineistöä. Älä unohda mikrofonia, se on tärkeä! Saatat tarvita kuvaussessioon myös reflektoreita, joilla saat valaistuksen kohdilleen. Pidemmissä puheosuuksissa prompteri saattaa olla tarpeen, josta luet tekstit huomaamattomasti.

Tee lopuksi vielä kuvakäsikirja eli storyboard, jossa määrittelet videolla nähtävät kuvakulmat sekä kameran liikkeet.

Kuka kuvaa yrityksesi mainosvideon? Kuvaatko itse, vai olisiko syytä harkita yhteistyökumppania?

Osaava yhteistyökumppani, kuten growth marketing -toimisto Genero, hallitsee videotuotannon kaikki vaiheet. Ammattilaisella on kalustossaan erilaisia hyödyllisiä teknisiä vehkeitä, joita yritykselläsi ei mahdollisesti ole ennestään. Ja kumppani hanskaa videoiden teon kommervenkit. Ota yhteyttä meihin!

Editoi videot valmiiksi.

Kaikki videolle saatu materiaali ei välttämättä sovellu valmiiseen mainosvideoon, joten tästä syystä videota saattaa joutua editoimaan varsin rankallakin kädellä. Ehkä haluat myös videolle musiikkia, joka syventää brändistäsi saatavaa mielikuvaa.

Luo suunnitelma, miten markkinoit mainosvideoitasi.

Työ ei ole tehty, vaikka videosi olisivatkin valmiina.

Videoiden teko on yrityksellesi satsaus, joten haluat varmasti saada videotuotannosta mahdollisimman suuren hyödyn yrityksesi myynnin edistämiseen. Hyödynnä YouTubea sekä sosiaalista mediaa kuten Facebookia, Instagramia, Twitteriä sekä LinkedIniä videoidesi jakamiseen sekä mainontaan.

Yritä saada asiakkaasi, seuraajasi sekä potentiaaliset uudet asiakkaat katsomaan ja jakamaan videoitasi. Mieti, miten saat videosi rankkaamaan hyvin Googlessa. Hyödynnä hakusanoja ja optimoi videoita kuvaavat tekstisi. Näin saat enemmän ilmaista liikennettä verkkosivuillesi pitkälle tulevaisuuteen.

Ja, jos vieläkin mietit, miksi videoita ylipäänsä kannattaa tehdä, lue edellinen postauksemme siitä, miksi yritysvideoihin kannattaa panostaa. Videot ovat tällä hetkellä yritykselle must! Hyödyt siitä, etteivät kaikki vielä tee videoita!

Ja katso miten upea videosta voi tulla! Tässä vaatebrändi Laeshin kesäinen video.

 

 

Julkaise videomateriaalia säännöllisin väliajoin.

Olisitko valmis julkaisemaan mainosvideoita viikoittain? Näin saat houkuteltua enemmän potentiaalisia asiakkaita yrityksellesi, ja saat koukutettua nykyiset asiakkaasi ja fanisi.

 

Näin saat mainosvideoidesi teon käyntiin!

Onnea matkaan yrityksesi videotuotannon aloittamiseen tai kehittämiseen!

Haluatko tehdä videoita jo kesän aikana? Ole pikaisesti yhteydessä meihin, niin aloitetaan yrityksesi videoiden teko yhdessä! Meiltä saat apua myös videoiden markkinointiin. Meidän Generon tekemät mainosvideot tähtäävät aina yrityksesi myynnin kasvattamiseen.