Mistä aiheita yrityksesi videotuotantoon?

Design & Copywriting

Tässä growth marketing co Generon 1+15 idean lista aiheita, joita voit vapaasti hyödyntää yrityksesi videotuotantoon.

Kaiveleeko sinua se, että trendikkäälle hipsteribrändille on helppo keksiä videoiden aiheita, mutta sinun yrityksellesi aiheiden keksiminen tuntuu lähes mahdottomalta? Ei pidä paikkansa! Loistavia yritysvideoiden aiheita on enemmän kuin ensisilmäyksellä uskoisit. Tässä 1+15 idean listamme aiheita, joita voit vapaasti hyödyntää yrityksesi videotuotantoon.

 

1+15 ideaa yrityksesi videotuotantoon

Tässä kaiken ydin: Tee opettavaisia ja mukaansatempaavia videoita!

 

1.+ FIILISTELE

Vaatebrändi Laesh toimikoon ensimmäisenä esimerkkinä hipsteribrändistä, joka sai kesäisen kevyen fiilisvideonOikeanlaista tunnelmaa luodaan valaistuksella, kuvakulmilla sekä musiikin avulla.

Kesä on lisäksi erinomaista aikaa videoiden tekoon. Haluatko tehdä videoita kanssamme tulevan kesän aikana? 

 

 

Ideamme eivät lopu tähän. Luovia ja herkullisia ideoita riittää varmasti sinunkin yrityksellesi. Mutta, jos et heti löydä omaasi näistä, haasta ihmeessä Genero Crew’n jäsenistö kehittämään lisää ideoita! 

 

1. ESITTELE TUOTTEESI KÄYTTÖÄ

Näytä, miten yrityksesi tuotteita käytetään. 

Ruokavideoista tulee helposti näyttäviä ja mukaansatempaavia. Tässä Crème Bonjourin piknikeväät sekä Snellmanin videomuotoinen resepti munakkaalle.

Ja tässä puolestaan aivan erilainen taidonnäyte Kewatecin luotsiveneistä.

 

2. ESITTELE PALVELUSI SISÄLTÖ

Palvelun konkreettinen esittelykin kiinnostaa.

Tässä DSV vaihtaa tuulivoimalan turbiinia ja tässä puolestaan E. Helaakoski siirtää maailman suurimpia kaasusäiliöitä. Kiehtovaa, eikö totta?

 

3+4. NÄYTÄ, MITEN TEKNISTÄ TUOTETTASI KÄYTETÄÄN

Teknisen tuotteen esittely on erittäin tärkeää. Video voi olla se painavin syy sille, miksi asiakas ostaa sinulta ennemmin kuin kilpailijaltasi.

Jos tuotteesi taas on ohjelmisto, niin tee screen capture -video, jossa näytät, miten ohjelmistoasi käytetään.

 

5. KERRO YRITYKSESTÄSI

Tai, miksi et tekisi yrityksestäsi yritysesittelyä? Kerro videolla avoimesti ja rehellisesti yrityksesi arvoista sekä tulevaisuuden visioista.

Tässä Kewatecin yritysesittely, jolla yritys etsi sijoittajia kansainväliseen kasvuunsa.

 

6. VASTAA KYSYMYKSIIN

Käsittele videolla kysymyksiä, joita asiakkaasi usein kysyvätKerro esimerkiksi tuotteidesi valmistusprosessista. Näin vastaat jo ennakkoon ihmisiä askarruttaviin kysymyksiin. 

Tällä videolla Kokkolan Nahka kertoo, miten heidän hirvenahkansa valmistetaan. Nahan valmistus saattaa hyvinkin kiinnostaa kuluttajia. 

 

7. HAASTATTELE ASIAKKAITASI

Asiakkaiden haastatteluja kannattaa hyödyntää videoiden teossa. Asiakkaasi saattavat hyvinkin innostua videoprojektistasi, sillä saavathan hekin nostetta yritykselleen videosi kautta. Täydellinen win-win -tilanne!

 

8. OSALLISTA TYÖNTEKIJÄSI

Yrityksesi työntekijät osaavat parhaiten kertoa, mitä ja miten he tekevät työnsä. Yritysvideoihin ei tarvita ammattinäyttelijöitä tai malleja kun sinulla on innostunteita ja osaavia työntekijöitä.

Tässä Friends & Brgrsin väki esittelee yritystään joukkorahoituskampanjassaan.

 

9. JAA FANIEN SISÄLTÖÄ

Miksi et järjestäisi kilpailua somessa? Kannusta fanejasi tekemään omia videoita! Toisten julkaisema sisältö on mainiota materiaalia yrityksellesi, kunhan muistat antaa kunnian tekijälle.

 

10. PISTÄ TYÖNÄYTTEITÄSI NÄYTILLE

Esittele työnäytteitä eli referenssejä uusille potentiaalisille asiakkaillesi.

Tässä meidän growth marketing -toimisto Generon oma työnäyte, kooste tekemistämme videoista.

Toinen esimerkki voisi olla vaikkapa designer, joka esittelee piirustuksiaan, innostuksen lähteitään sekä lopullisen tuotteensa tai palvelunsa. Varsin mielenkiintoista sisältöä, eikö totta?

 

11. TALTIOI TAPAHTUMA

Tapahtumataltioinnit voivat olla hyvinkin näyttäviä.

Tässä Black Smoken driftaus-video.

 

12. STRIIMAA LIVENÄ

Livestriimaukset seminaareista voivat olla hyödyllisiä suuremmallekin yleisölle kuin aluksi aavistat. Näitä voit itse helposti tehdä vaikkapa Facebookin livestriimaus-toiminnolla.

 

14. TEE ANIMAATIO

Videon ei tarvitse sisältää pelkkää videokuvaa. Video voi olla myös animaatio. Tässä Friends & Brgrsin video, jossa on hyödynnetty kuvan ohella myös animaatiota sekä grafiikkaa.

 

15. OLE LUOVA!

Luovan ja tarinallisen sisällön tuottamisessa vain taivas on ideoiden rajana. Ota mallia näkemistäsi mainoksista tai muista yritysvideoista, ja kehittele jotain omaa uniikkia.

 

Mistä kumppani yrityksesi videotuotantoon?

Etkö löytänytkään näistä 1+15 ideastamme soveltuvia aiheita omiin yritysvideoihisi? Haasta meidät! Autamme mielellämme.