Maanantaimerkintöjä copywriterin kynästä

Genero Crew

Astelin ensimmäistä kertaa Generon toimistolle syksyllä 2012 tietämättä juurikaan mitä copywriter edes käytännössä tekee. Tässä viimeisen seitsemän vuoden aikana onkin tullut opittua valtava määrä asioita, jotka eivät suinkaan rajoitu ainoastaan sisällöntuotantoon. Mutta mitä copywriterin hommiin Generolla sitten kuuluu? Ajattelin havainnollistaa sitä avaamalla yhden arkisen maanantain kulun, joskin kulunut klisee pitää tälläkin tontilla paikkansa, eli harva päivä on loppujen lopuksi toisensa kaltainen.

08:00 – 08:30 Aamuaskareet
Sähköposteljoonin tuomisista selvittyäni luon projektinhallintatyökalun, resursointikaavion ja kalenterin avulla itselleni kuvan siitä, mitä tänään tapahtuu ja pitäisi saada aikaan. Onneksi tämä ei ole lainkaan niin monimutkaista kuin miltä se äkkiseltään saattaa kuulostaa.

08:30 – 09:00 Yhteinen aamiainen 
Generolla ei ole kiinteitä työaikoja, mutta yleensä suurin osa porukasta tulee paikalle kahdeksan ja kymmenen välillä. Maanantait muodostavat kuitenkin poikkeuksen, sillä yhteinen aamiainen tarjoillaan klo 8:30 alkaen. Toimitusjohtajan paistamien banaanilettujen ja muiden antimien nauttimisen lomassa kuulemme tuoreimmat koko henkilöstöä koskevat uutiset ja luomme pikaisen katsauksen tulevan viikon projekteihin ja työtilanteeseen.

Maanantaimerkintöjä copywriterin kynästä 2

09:00 – 11:30 Mainosten kirjoittamista
Valtaosa copywriterin työtehtävistä on luonnollisesti erilaista kirjoittamista. Välillä ideoidaan jotain uutta ja toisinaan mennään sitten enemmän rutiinipohjalta. Tänään käytän aamupäivän tutun asiakkaan sosiaalisen median mainoskampanjoiden parissa ja kirjoittelen uusia mainostekstejä niin Facebookia, LinkedIniä kuin Twitteriäkin varten.

Maanantaimerkintöjä copywriterin kynästä 1

11:30 – 12:00 Lounas, ristisanatehtäviä ja pingistä 
Moni generolainen lounastaa HTC Helsinki -yrityspuiston tai lähialueen ravintoloissa, mutta itse hyödynnän yleensä toimiston suurta keittiöitä valmistaakseni lounassalaatin. A-lehtien kanssa samaan konserniin kuuluminen tuo keittiön pitkille pöydille joka kuukausi ison kasan lehtiä, joista oman lautasen viereen useimmiten päätyy ristisanatehtävävihkonen. Muutaman kerran päivässä on myös hyvä harrastaa hieman taukoliikuntaa minipingiksen parissa ja yksi copywritereiden välisistä mittelöistä ajoittuu monesti lounaan tienoille.

12:00 – 13:00 Kuukausipalaveri asiakkaan kanssa
Hieman asiakkaasta riippuen Generon tiimeihin kuuluu yleensä copywriterin lisäksi AD, growth hacker, koodari ja projektipäällikkö. Iltapäivän aluksi kokoonnumme juuri tällaisella kokoonpanolla neuvotteluhuoneeseen ja otamme Google Hangoutsin välityksellä yhteyden Pohjanmaan lakeuksilla pääkonttoriaan pitävään asiakkaaseemme. Kuukausittaisen palaverimme agendalla on käydä läpi edellisen kuukauden tuloksia niin hakukoneoptimoinnin kuin mainonnan osalta sekä suunnitella seuraavan kuukauden aktiviteetteja. Tällä kertaa asiakas esittelee myös alustavia linjauksia ensi vuoden markkinointipanostusten pääkohdista, jotta pääsemme hyvissä ajoin suunnittelemaan näitä tukevia toimenpiteitä verkon puolelle.

13:00 – 14:00 Pieniä viilauksia nettisivulle
Edellisen palaverin aikana olen saanut sähköpostitse toiselta asiakkaalta toiveen lisätä uusien tuotteiden kuvaustekstejä, kuvia ja käyttöohjeita sisältäviä liitetiedostoja heidän nettisivuilleen, jotka lanseerasimme jokin aika sitten. WordPress-alustalla toteutettu sivusto on suunniteltu niin selkeäksi, että tälläkin kertaa selviän muutosten tekemisestä ilman koodarin apua.

14:00 – 16:00 Kampanjakonseptin suunnittelua 
Loppupäiväksi linnoittaudun työpisteelleni, laitan kuulokkeisiin malilaista aavikkobluesia ja uppoudun ideoimaan konseptia asiakkaan tulevan uutuustuoteryhmän lanseeraukselle. Neljään mennessä olen saanut kirjattua ylös pitkän rivin mielestäni melko hyviä lausahduksia kampanjan kärkiviesteiksi sekä yllättävän selkeän hahmotelman kampanjasivun rakenteesta ja sisällöstä. Postaan aikaansaannokseni muiden tiimiläisten kommentoitavaksi ja hyppään fillarin selkään jälleen yhden maanantain selätettyäni.