Generon hakusanaoptimointi-opas

Growth hacking

Oletko kiinnostunut hakusanaoptimoinnista? Erinomaista! Nyt sinulla on tilaisuus kartuttaa taitojasi kolmiosaisen tietopaketin avulla. Genero hakukoneoptimointi-opas sisältää perustietoja hakukoneiden toimintatavoista sekä yksinkertaisia vinkkejä verkkosivujen kehittämiseen ja näkyvyyden parantamiseen.

Mitä tarkoittaa hakusanaoptimointi eli SEO?

Hakusanaoptimointi eli SEO (Search Engine Optimization) tarkoittaa toimenpiteitä, joilla parannetaan sivuston sijoitusta hakukoneen luonnollisissa hakutuloksissa. Hyvä sijoitus valitulla avainsanalla näyttää toki hyvältä, mutta sitäkin suurempi etu on liikenne sivuillesi. Hakuoptimoinnin kautta houkuttelet nimittäin sivustoillesi lukijoita tai potentiaalisia asiakkaita – täysin maksutta. Ja mitä korkeammalla paikalla sivu on, sitä herkemmin linkkiä klikataan.

Mahtipontisesta nimestään huolimatta hakusanaoptimoinnin perusasiat ovat melko yksinkertaisia. Jokainen voi toteuttaa optimointitoimenpiteitä, mikäli pääsee muokkaamaan sivujaan ja kirjoittamaan sinne tekstejä. Jos haluat optimoida sivujasi ketterästi, suosittelemme, että hankit verkkosivut joiden muokkaaminen ei välttämättä vaadi koodausta. Esimerkiksi WordPress, Drupal tai Magento ovat tässä yhteydessä erittäin yksinkertaisia ja helppokäyttöisiä.

Hakusanaoptimointi-opas

1. Kuinka Google-hakukone toimii?

Kun etsit jotain Googlesta, saat vastaukseksi kahdenlaisia tuloksia: luonnollisia ja maksettuja. Tässä postauksessa kerromme, kuinka Google järjestelee hakutuloksiaan, ja miten luonnolliset ja maksetut hakutulokset eroavat toisistaan. Lue postaus!

2. Näin kirjoitat hakusanaystävällistä tekstiä

Vaikka käyttäjä on aina tekstien pääasiallinen lukija, myös hakukoneen tulee ymmärtää mistä sisällössä on kysymys, jotta se osaa palkita sinut hyvällä sijoituksella listauksessaan. Hakusanaeystävällinen kirjoittaminen ei ole vaikeaa, mutta muutamaan asiaan on syytä kiinnittää huomiota. Lue postaus!

3. Verkkosivuston tekniset yksityiskohdat kuntoon

Hakukoneessa parhaat paikat ansaitaan. Kärkisijoituksille yltävätkin pääasiassa verkkosivustot, jotka tarjoavat käyttäjälle relevanttia sisältöä, mutta ovat myös teknisesti moitteettomia. Keräsimme muutamia helppoja vinkkejä, joilla sivustoa on mahdollista optimoida hakukoneelle ilman koodausta. Lue postaus!

Jaa hakusanaoptimointi-opas myös ystävällesi!

SEO Opas

Lataa opas: 10 helppoa SEO-ohjetta

Toivoisitko sivustollesi enemmän maksutonta liikennettä ja oikeita liidejä?
Kokosimme avuksesi listan SEO-vinkkejä, jotka jokaisella nettisivustolla tulisi olla kunnossa.

LATAA OPAS