Lasten mystinen suosikki

Muut

Kolme viikkoa etätyötä/kotikoulua/kotipäiväkotia takana. Vaikka teen työtä ruoan parissa, yksi asia on päässyt yllättämään: miten valtavia ruokamääriä täällä neljän seinän sisällä tällä hetkellä tarvitaan.

Onneksi minulla on takaraivossani monta reseptiä, joilla 7- ja 3-vuotiaamme saadaan tyytyväisiksi. Tässä niistä yksi. Usko tai älä, mutta risotot ovat koko perheemme suosikkeja. Jos en keksi mitään muuta, kaivan ruokakomerosta purkillisen Arborio-riisiä, nostan liemikattilan hellalle ja alan leikata sipulia. En ole vielä tehnyt risottoa, joka ei kelpaisi lapsillemme. Ehdoton suosikki on kuitenkin punajuuririsotto, ehkäpä kauniin värinsä vuoksi.

Keitän punajuuria kattilallisen kerralla ja teen niistä ruokia viikon mittaan: pastaa, pihvejä, keittoa ja risottoa. Risottopäivä on lempipäivä. Kokeile, miten tämä toimisi teillä!

 

Punajuuririsotto

 

Ainekset
4 (noin 500 g) kypsää punajuurta
2 sipulia
2 varsisellerin vartta
3 rkl oliiviöljyä
1 1/3 l kasvislientä, esimerkiksi punajuurten keitinlientä
4 dl risottoriisiä (Arborio)
1/2 sitruunan mehu
2 dl raastettua parmesaania
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

 

Tarjoiluun

(uunissa paahdettuja) pähkinöitä tai siemeniä

Tee näin

Raasta punajuuret raastimen karkeimmalla terällä. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja hienonna varsisellerin varret.

Kuumenna oliiviöljy tilavassa kattilassa. Kuullota sipuli ja varsiselleri. Kuumenna toisessa kattilassa liemi.

Lisää riisi sipulin ja varsisellerin joukkoon ja kuullota sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

Lisää punajuuriraaste ja sitruunamehu. Kaada liemi kattilaan muutamassa erässä. Sekoita ahkerasti.

Maistele kypsyyttä ahkerasti. Risotto on valmista, kun riisi on pureskeltavaa eli al dente. Lisää lopuksi parmesaaniraaste, suola ja pippuri.

Risoton kuuluu olla valuvaa, joten lisää tilkka vettä, jos se uhkaa kuivua.

Lisää ruokareseptejä löydät ruokablogistani Satukoivisto.fi .

 

Annoskuva: Antti Vettenranta