Koronavirus haastoi meidät uudenlaiseen työskentelytapaan

Genero Crew

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila on muuttanut työskentelytapoja monissa eri yrityksissä eikä Genero ole poikkeus. Koko henkilöstömme työskentelee etänä niin kauan kuin on tarpeen valtioneuvoston linjausten ja suositusten mukaisesti. Koronakriisin keskellä olemme priorisoineet entistä kovemmin asiakkaidemme taloudellisen hyvinvoinnin säilyttämiseen, työn sujuvuuden varmistamiseen ja hyvästä yhteishengestä huolehtimiseen.

Mitkä asiat ovat meillä muuttuneet?

Koska emme ole enää fyysisesti läsnä, on henkilöstöä kannustettu virtuaaliseen kanssakäymiseen. Kommunikointi sekä tiimin että koko yrityksen kesken on lisääntynyt merkittävästi ja tiimipalavereita pidetään useamman kerran viikossa. Työasioiden ohessa on erittäin toivottua jakaa myös omia kuulumisia. 

Maanantaiaamujen yhteiset aamiaishetket ovat vaihtuneet virtuaalikahveiksi, joissa johto ja tiiminvetäjät käyvät avoimesti läpi Generon yleistä tilannetta. Näissä kahvihetkissä kannustetaan kaikkia myös vapaamuotoiseen keskusteluun, esimerkiksi jakamalla kotikoulun sekä -päiväkodin haasteita ja kommelluksia. 

Koronavirus haastoi meidät uudenlaiseen työskentelytapaanEtäkahvihetket tuovat generolaiset niin sanotusti saman pöydän ääreen.

Jatkuva etätyöskentely ei kuitenkaan jokaiselle ole se kaikista ihanteellisin työskentelymuoto ja tilanne saattaa tuntua monelle paikoittain raskaalta. Olemme tästä syystä kehittäneet Generon Slack-kanavalla erilaisia tempauksia, joiden avulla ylläpidämme hyvää yhteishenkeämme. Suosikiksi on noussut kuvakilpailumme, jossa generolaiset ovat jakaneet hilpeitä kuvia päivän teeman mukaisesti. Teemoina on ollut muun muassa päivän työasu, päivän to-do, päivän ateria ja maanantaifiilis. On ollut huikeaa nähdä, miten koko porukka on lähtenyt tähän mukaan ja jakanut palasia omasta arjestaan. Slack-kanavamme eivät ole koskaan käyneet näin kuumina!

Koronavirus haastoi meidät uudenlaiseen työskentelytapaan 1Kuvien yhteydessä on jaettu myös hulvattomia tarinoita kuvien takaa.

Generolla aloitti maaliskuun alussa neljä uutta työntekijää juuri koronakriisin rantautuessa Suomeen. Ennen rajoitusten laatimista osa perehdytyksestä ehdittiin pitämään normaalisti toimistolla, mutta osa myöhemmin etänä. Uusille työntekijöille painotettiin Generolla vallitsevaa matalaa hierarkiaa, jossa jokainen henkilö on yhtä tärkeä ja kenelle tahansa saa puhua roolista riippumatta. Ohjausta ja tukea saa tottakai lähiesimieheltä, tukihenkilöltä, mentorilta ja HR:ltä, mutta ketä tahansa voi huoletta lähestyä erilaisten kysymysten tai asioiden suhteen. 

Olemme kaikki joutuneet tuntemattomaan ja ennalta arvaamattomaan tilanteeseen, jossa selviytyminen vaatii niin työnantajalta kuin työntekijöiltäkin joustavuutta ja ymmärrystä. Valtioneuvoston kotipäiväkodin ja -koulun suositusten jälkeen olemme tarjonneet generolaisille erilaisia keinoja työn ja lastenhoidon yhdistämiseen. Lomapäiviä voi käyttää etukäteen, työajat ovat entistäkin joustavammat, palkattoman vapaan sekä miinusliukuman käyttö on kaikille mahdollista ja työsuhteen saa väliaikaisesti vaikka osa-aikaistaa.

Genero crew

Yksi Generon arvoista on Freedom under responsibility ja se näkyy myös tavassamme toimia tässä poikkeustilassa. Jokainen on vastuussa omasta työstään, mutta tukea ja apua saa aina. Emme valvo työskentelyaikoja emmekä vaadi etätyöraportteja, sillä luotamme toisiimme. 

Olemme ylpeitä henkilöstöstämme ja siitä, miten loistavasti he ovat sopeutuneet uuteen tilanteeseen ja pitäneet pyörät pyörimässä aivan kuten aiemminkin. 

Työviikot olemme päättäneet etä-afterworkeihin Senior Copywriter Mikael Bertuksen innoittamana.

Tällä porukalla selviämme tilanteesta kuin tilanteesta yhdessä!