Koirabuumi iski! Podcast-sarja auttaa uusia ja vanhoja koiranomistajia

Muut

Koiranpentuja hamuavia on nyt jonoksi asti. Pakolliset etätyöt sulloivat perheet koteihinsa ja kiireiset harrastusillat loppuivat kuin seinään. Yhtäkkiä monella oli aikaa toteuttaa pitkäaikainen haave koiranpennusta.

Mutta ennen pennun hankkimista on hyvä pohtia valmiuksiaan koiranomistajana. Olenko valmis sijoittamaan aikaani uuteen olentoon myös etätöiden loputtua? Jaksanko katsella samaa karvanassua kymmenen vuotta tai pidempään? Jos ikuinen marraskuu jatkuu syksyllä, jaksanko lähteä aamulla koiralenkille? Onko minulla aikaa harrastaa koiran kanssa perheen ruuhkavuosina?

Vastailin itse näihin kysymyksiin mielessäni jo viime vuoden puolella, kun perheemme tuorein jäsen saapui kotiimme. Kuluneen vuoden ajan maailmani on ollut pullollaan hulinaa, huisketta, koirankarvoja, oppimisen iloa ja järsittyjä kenkiä. Koiranpennun hankkiminen ei ollut minulle uusi asia, mutta se oli vakava harkinnan paikka, jota pohdittiin perheen kanssa pitkään.

Jos olisin uusi koiranomistaja, haluaisin ottaa asioista selvää perin pohjin. Niin moni tekeekin, mutta maailma on tietoa tulvillaan, ja tutultakin kuulee usein ”hyviä vinkkejä”. Mutta miten voisimme tarjota selkeää asiaa aiheesta tiivistetysti?

Vastaus on podcast. Niiden suosiolle ei näy loppua. Äänitallennetta on helppo kuunnella autossa, työn ohessa, koiralenkillä, astioita tiskatessa tai kuntoillessa. Kuuntelija saa valita sopivan ajankohdan, ja me sisällöntuottajat tarjoamme sopivaa kuunneltavaa.

Genero tuottaa Kennelliitolle podcast-sarjaa Hyvää elämää koiran kanssa. Podcast-sarjassa koiraihmiset ja eläintenkouluttajat kertovat koira-arjesta selkokielisesti. Kennelliitto toivoi, että podcast jakaisi tietoa niin uusille kuin vanhoille koiranomistajille mutkattomalla tavalla. Jaksoissa käsitellään koiranpennun hankkimista, koiraharrastuksia, koirien käytösongelmia sekä trendirotuja.

Haastattelemistani asiantuntijoista huomaa, että he ovat omistautuneet koiruuksille jo pidemmän aikaa. Saimme aikaan asiantuntevaa ja lämminhenkistä keskustelua. Lähes kaikkien asiantuntijoiden vinkeissä korostui yksi neuvo: valitse koira, joka sopii sinun arkeesi. Sama pätee myös sisällöntuotannon eri muotoihin. Valitse kanava, joka tuntuu sujuvalta. Jos et osaa päättää, kysy ammattilaiselta.

Podcastin tuottaminen ja nauhoittaminen on nautinnollista puuhaa. Joskus parasta keskustelua syntyy silloin, kun poikkeaa hieman käsikirjoituksesta ja antaa tilanteen viedä.

Podcast on sisällön muoto, jota kannattaa rohkeasti kokeilla. Se auttaa kuulijaa sitoutumaan brändiisi.

Podcasteissa voit jakaa tietoa, herättää ajatuksia ja tunteita tai tehdä jotain täysin erilaista.

Suosittelin Hyvää elämää koiran kanssa -podcastia parille tuttavalle, jotka nyt harkitsevat koiran hankkimista. He pitivät siitä ja löysivät podcastista paljon asioita, joita eivät olleet vielä pohtineet. Kuuntele sinäkin!