Erilainen työhakemus

Genero Crew

Olen 23-vuotias Benjamin Thylin, ja työskennellyt Generolla osa-aikaisena Web Developer Traineenä noin yhdeksän kuukautta. Töiden ohessa opiskelen Vaasassa ammattikorkeakoulu Noviassa sähkö- ja automaatiotekniikkaa. Pääaineeni on IT.

Aloittaessani opintoni Novialla kuulin, että ensimmäisen vuoden opiskelijoiden ei kannata laskea sen varaan, että oman alan työpaikka löytyy IT-töiden parista. Tämä sikäli, että ensimmäisen vuoden aikana opintosuunnitelma sisältää enimmäkseen yleisiä kursseja automaatiosta, sähkötekniikasta ja vain pari kurssia IT:stä.

Keskustelin kaverin kanssa siitä, miten minun kannattaisi edetä oman alan työpaikan haussa. Tulimme siihen tulokseen, että kokeilen onneani lähettämällä sähköpostia pariin yritykseen kysyen heiltä suoraan, mitä taitoja tarvitsen saadakseni kesätyöpaikan heiltä.

Genero oli ensimmäinen yritys joka vastasi hakemukseeni. He arvostivat kyselyäni ja antoivat selkeitä sekä hyviä ohjeita. Sain listan neljästä tärkeimmästä verkkopohjaisesta ohjelmointi- sekä scripti-kielestä ja tämän lisäksi ohjeita siitä, missä järjestyksessä minun kannattaisi opetella web-kehitystä. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta ohjelmoinnista lähestyessäni heitä.

Motivaationi web-kehityksen opettelemiselle oli todella korkea, sillä haaveilin kesätyöpaikasta web-kehityksen parissa jo tulevana kesänä. Ensimmäisen vuoden istuin tyytyväisin mielin kotona käyden verkkokursseja läpi. Lähdin ulos juoksulenkeille, jotta jaksoin opiskella pari tuntia lisää, muiden opiskelijoiden pitäessä hauskaa fuksiaisissa tai muissa riennoissa. 

Ensiksi opettelin Youtuben sekä eri foorumeiden avulla, miten netti on rakennettu . Ensimmäinen verkkokurssini oli nimeltään “Step-by-step HTML and CSS for absolute beginners”, joka löytyi Udemystä. Vaikka kurssi oli vanhentunut, vaikutti sen sisältö kuitenkin siistiltä, sillä en ollut koskaan aikaisemmin koskenut mihinkään koodiin. Seuraava kurssi jonka kävin oli “The Complete Web Developer in 2018: Zero to Mastery”, missä kävin läpi JavaScriptin ja parin muun koodikielen perusteet. Verkkokurssien ohella sain mahdollisuuden tavata Kim Lehtistä kerran viikossa. Kim työskenteli Generolla ja hän auttoi minua edistämään oppimistani. Jouluna sekä hiihtolomalla pääsin Generon toimistolle Pietarsaareen, jossa sain tukea sekä valmennusta Christoffer (Toffe) Björkskogilta.

Yhdeksän kuukautta eri verkkokurssien, foorumeiden sekä Kim ja Toffen valmennusten jälkeen oli oma osaamiseni karttunut tarpeeksi ja sain työpaikan Web developer traineenä Generolta. Koen että olen todella onnekas, sillä olen saanut todella paljon tukea, kannustusta sekä valmennusta Generolta sekä ihmisiltä ympäriltäni. Uskon, että kuka tahansa pystyy tähän samaan yhtä nopealla aikataululla (tai jopa nopeammin). Kaikki riippuu oman ajan hallinnoimisesta, prioriteeteistä sekä itsekurista ja motivaatiosta.

Iso kiitos Kim, Toffe, Sebben sekä koko Genero Crew kaikesta tuesta, kannustuksesta ja palautteesta.