Designerin tyypillinen työpäivä Generolla

Genero Crew

Aloitin Generon graafisena suunnittelijana maaliskuussa 2017. Kyseessä oli ensimmäinen työpaikkani valmistumiseni jälkeen. Olin aiemmin työskennellyt freelancerina. Työpaikan saaminen tuntui isolta käännekohdalta elämässä. Alkuaikoina mietin paljon ammatilliseen osaamiseen ja kehitykseen liittyviä asioita. Nyt kaksi ja puoli vuotta myöhemmin olen todella iloinen siitä, että olen töissä juuri Generolla.

09:00 Aamun ensimmäinen hetki

Aamun ensimmäinen hetki työpöytäni ääressä on rutiinien osalta pyhä; kytken virran tietokoneeseen ja juon kupin vahvaa kahvia, jossa on kauramaitoa. Sitten käyn rauhassa läpi päivän agendan. Suunnitteluhetki tekee työpäivästäni tehokkaan – ja tehokkaan työskentelyn edellytys on keskittyminen. Siksi korvillani on usein isot kuulokkeet. Kytken Spotifyn päälle ennen aamun toista kahvikuppia.

Jokainen työpäivä tuo tullessaan aina jotain uutta. Toisinaan istun tietokoneeni ääressä ja muokkaan valokuvia sosiaaliseen mediaan tai leikkaan videoita. Joskus osallistun tuotekuvauksiin avustajan, mallin tai taiteellisen johtajan roolissa. Toisinaan käsiäni tarvitaan ainoastaan näkymään ruokavideoilla.

10:00 Reseptivideon kuvaukset

Kuvauspäivänä valmistautuminen on kaiken a ja o. Ennen kuvausten alkamista käyn reseptit huolellisesti läpi ennen käsikirjoituksen tekemistä. Valmistautuminen on olennaista silloin kun tiedän, että leikkaan ja muokkaan videoita päivän päätteeksi. On oleellista tietää missä järjestyksessä ainesosia käytetään; onko reseptissä vaiheita joita ei tarvitse näyttää kuvassa – vai onko jotain, johon haluamme kiinnittää erityistä huomiota? Meillä on usein kuvauksissa ruokastylistit, jotka myös kirjoittavat reseptit kuvauspäivää varten. Stylisti auttaa meitä koko nauhoituksen ajan ja vastaa siitä, että ruoka on aseteltu kuviin kauniisti.

Designerin tyypillinen työpäivä Generolla 1

13:00 Ilmainen lounas

Reseptivideoiden nauhoitusten jälkeen vuorossa on niin sanottu ilmainen lounas, sillä syömme kuvauksia varten valmistetut ruoat. Yleensä ruoka maistuu hyvältä, mutta joskus olen laittanut liikaa suolaa. Tärkeintä kuitenkin on, että ruoka näyttää kuvissa hyvältä.

Designerin tyypillinen työpäivä Generolla 2

13:30 Tietokoneen ääressä

Siirrän videotiedostot ulkoiselle kiintolevylle, ja teen niistä pari kopiota varmuuden vuoksi. Prosessi vie aikaa, joten tiedostojen siirron aikana teen töitä toiselle asiakkaalle. Yksi tehtäväni on esimerkiksi varmistaa, että asiakkaan sosiaalisen median sisältökalenterissa oleville teksteille on sopivia kuvia tai videoita.

Designerin tyypillinen työpäivä Generolla

14:00 Energisoiva taukojumppa

Taukojumppa on uusi tervetullut juttu työpäiväämme. Viiden minuutin intensiivisen harjoituksen jälkeen tunnen olevani kuin uudelleen syntynyt.

15:00 Reseptivideon muokkaaminen

Videoprojekteissa pidän eniten leikkausvaiheesta. Silloin pääsen tekemään materiaalista toimivan kokonaisuuden. Teen yleensä aluksi 1,5 minuutin mittaisen videon. Tämän jälkeen leikkaan niin kauan, kunnes videon kesto on alle minuutti – mieluiten 30–40 sekuntia.

Sosiaalisen median kanaviin on tehtävä tietyn pituiset videot: Instagramissa toimii minuutin mittainen video ja sitä lyhyemmät videot toimivat paremmin Facebookissa.

Kun videon pituus on hyvä, säädän vielä värejä, lisään tekstiä tai muokkaan animaatioita. Sitten etsin videolle sopivan musiikin. Kun kaikki elementit ovat paikallaan, lähetän videon projektipäällikölle ja tiimin jäsenille katseltavaksi. Kun tiimin kommentit on huomioitu ja olemme tyytyväisiä videoihin, lähetämme sen asiakkaalle hyväksyttäväksi.

17:00 Huomiseen!

Vaihderikkaan ja kivan työpäivän jälkeen oloni on energinen. Kirjaan työtuntini ylös ja sammutan tietokonee. Lähtiessäni huikkaan toimiston ovelta työkavereilleni “Nähdään taas huomenna!”