Palloliitto – vaikuttavia sisältöjä ja uudistunut Tulospalvelu

Tavoite

Suomen Palloliitto kokoaa maamme jalkapallo- ja futsalperheen yhteen yli 900 jäsenseuransa voimin. Liiton missiona on tuoda jalkapalloa kaikille ja hyvinvointia yhteiskunnalle. 

Kun Palloliitto aloitti yhteistyön Generon kanssa vuonna 2020, suomalainen huippujalkapallo oli kiitämässä kohti ennennäkemätöntä menestystä ja futiksen harrastaminen kiihkeää. Tarve palvella ja viestiä monin tavoin eri kohderyhmille – junnupelaajista maajoukkueisin, faneista futismutseihin – oli kasvussa. 

Palloliitto lähtikin kehittämään viestintää yhdessä koko henkilöstönsä sekä jalkapallo- ja futsalväen kanssa. Viestintä haluttiin keskittää vaikuttaviin sisältöihin, jotka tukevat Palloliiton strategisia tavoitteita.

Ratkaisu

Genero tuli avuksi, kun Palloliiton viestintästrategia haluttiin jalkauttaa käytännön tekemistä ohjaavaksi viestintäsuunnitelmaksi ja kohderyhmää puhutteleviksi sisältökonsepteiksi. 

Esimerkki viestintäsuunnitelman pohjalta syntyneestä vaikuttavasta sisältökonseptista on Generon tuottama ”Jalkapallo tekee hyvää” -videosarja, joka konkretisoi jalkapallon arvoa suomalaiselle yhteiskunnalle. Videoissa pääsivät ääneen niin Teemu Pukin äiti Teija Pukki, maahanmuuttajatyttöjen valmennus kuin Antti Muurinenkin. 

Uudistettu Tulospalvelu näki päivänvalon keväällä 2021. Palloliiton suurimmalla palvelulla on jopa miljoona käyttökertaa vuodessa.  Genero vastasi uudistetun palvelun konseptoinnista sekä käyttökokemuksen ja käyttöliittymän suunnittelusta yhdessä Palloliiton tiimin kanssa. Suunnittelun lähtökohta oli vahva käyttäjä- ja lajiymmärrys. 

Uusi visuaalisuus raikasti ja modernisoi palvelun ilmeen sekä toi sen vastaamaan Palloliiton nykyistä ilmettä. Palvelumuotoiluprosessi oli ketterä ja iteratiivinen. Matkan varrella kuuntelimme käyttäjiä eikä kuunteleminen lopu – jatkokehitämme palvelua edelleen yhdessä Palloliiton kanssa.

Tuloksia

”Generon kanssa laadittu viestintäsuunnitelma on sitouttanut Palloliiton henkilöstöä”, viestintäpäällikkö Taru Nyholm sanoo. ”Mitä useampi henkilö pääsee vaikuttamaan suunnitelmaan, sitä useampi kokee sen omakseen ja on valmis myös tukemaan viestintätiimiä suunnitelman toteuttamisessa.”

Käyttäjät kommentoivat uunituoretta Tulospalvelua Twitterissä:

”Tänään käytin ensimmäistä kertaa ja pakko kyllä antaa propsit hienosta ja toimivasta käyttöliittymästä.”

”Tunnustusta on annettava tulospalvelun ahkerana käyttäjänä. Heti ensimmäisellä kerralla tuntui selkeältä ja helpolta käyttää, mikä on harvinaista herkkua uusien palveluiden äärellä.”

Palloliitto – vaikuttavia sisältöjä ja uudistunut Tulospalvelu 1