Hatstore.fi – Verkkokaupan hakukoneoptimointi & blogiyhteistyö

Tausta

Ruotsalainen Hatstore.fi on Pohjoismaiden suurin verkkokauppa lippiksille ja pipoille. Verkkokaupan valikoima koostuu yli 2 000 erilaisesta mallista, joihin lukeutuu kansainvälisesti tunnettuja tuotemerkkejä sekä pienempiä designtuotteita.

 

hatstore logo

 

Haaste

Pohjoismaisesta suosiostaan huolimatta Hatstore.fi oli Suomessa kovin tuntematon toimija. Yrityksen liiketoiminnan keskittyessä verkkoon olimme asiakkaamme kanssa yhtä mieltä SEO:n ja hakukonenäkyvyyden merkittävästä roolista markkinoinnissa.

Hatstore.fi:llä oli jo ennen kampanjaa hallussaan muutamia ensimmäisen hakusivun sijoituksia keskeisillä avainsanoilla. Kärkipaikoista huolehtivat kuitenkin kovanluokan kilpailijat, kuten vastaavat erikoisliikkeet ja suuret kansainväliset verkkokaupat. Oli selvää, että paremmat sijoitukset ja suomalaisen kohderyhmän tavoittaminen edellytti teknistä mutta luovaa otetta. Kampanja oli toteutettava pienellä budjetilla, minkä lisäksi Hatstore.fi:n kilpailuvaltit haluttiin tuoda selkeästi esiin.

 

Toteutus

Päätimme, että keskitymme toteutuksessa verkkokaupan orgaanisen liikenteen kasvattamiseen hakukoneoptimoinnin, blogiyhteistyön ja linkkien rakentamisen kautta. Toteutus jakautui kahteen erilliseen vaiheeseen.

 

Verkkokaupan hakukoneoptimointi

Toteutus aloitettiin verkkokaupan sisäisestä hakukoneoptimoinnista. Kävimme tiiviissä yhteistyössä läpi suomenkielisen sivuston avainsanat, tärkeimmät sisällöt ja tekniset yksityiskohdat sekä teimme tarvittavat parannukset sivuston käytettävyyteen.

 

Blogiyhteistyö ja linkkien rakentaminen

Kun verkkokaupan sisäinen SEO oli viilattu kuntoon, oli aika siirtyä blogiyhteistyöhön ja linkkien rakentamiseen. Lähestyimme 42 suomalaista huippubloggaajaa, kerroimme heille Hatstore.fi:stä ja tarjosimme mahdollisuuden testata verkkokaupan tuotteita. 13 bloggaajaa lähti mukaan yhteistyöhön ja kirjoitti valitsemastaan tuotteesta blogissaan. Varmistaaksemme postausten ainutlaatuisuuden, haastoimme bloggaajat suunnittelemaan sisällöt alusta loppuun itse.

 

Tulokset

Kampanjan kautta verkkokaupan näkyvyys parani Googlessa merkittävästi. Hatstore.fi kamppailee nyt kärkikolmikossa jopa 10 avainsanalla.

Blogiyhteistyön tuloksena 13 suomalaista huippubloggaajaa linkkasi verkkokauppaan. Bloggaajilla oli vapaat kädet sisältöjen suhteen, mikä poiki monipuolisia tuotearvosteluita, stailaushaasteita ja kilpailuja – mikä nyt vain sopi kunkin blogin tyyliin. Kaikki bloggaajat jakoivat postauksensa sosiaalisissa medioissa.

 

Hatstore.fi – Verkkokaupan hakukoneoptimointi ja blogiyhteistyö 6

 

Etsitkö hakukoneoptimoinnin tekijää? Tutustu SEO-palveluihimme!