Axolaina Suomen lanseeraus

Norjalainen, vuonna 2008 perustettu Axo Finans on pohjoismainen lainanvertailupalvelu, jonka kautta voi vertailla ja hakea lainaa, kulutusluottoa, tai yhdistellä lainoja. Genero on toiminut Axo Finansin kumppanina Ruotsissa kesäkuusta 2019 lähtien. Lokakuussa 2019 yhteistyö laajeni, kun Axolaina.fi lanseerattiin Suomen markkinoille.

Finanssialan asiakkuus vaatii erityisosaamista lainamarkkinoista

Axo Finance Oy valitsi Generon yhteistyökumppaniksi koska Generolla oli aikaisempaa kokemusta finanssialan asiakkaista sekä tuntemusta Suomen varsin kilpaillusta lainamarkkinasta. Generon tarjoamaan palvelukokonaisuuteen kuuluu markkinoinnin suunnittelu ja verkkopalvelun jatkuva kehittäminen ja optimointi.

– Suomen lanseerauksen yhteydessä tehtiin kilpailija-analyysi ja markkinointikartoitus, joita seurasi lanseeraussuunnitelma. Säädelty ja kilpailtu lainamarkkina edellytti sisällöntuotannossa vastuullisuutta, informatiivisuutta ja finanssilainsäädännön rajoitusten huomioimista, senior copywriter Mikael Bertus kertoo.

Lanseerauksen fokuksessa palvelun helppous

Lanseeraus toteutettiin viestintäkonseptin pohjalta, jonka ytimessä on viestiä palvelun eduista ja tarjota kokonaisvaltainen kokemus lainanvertailun helppoudesta. Verkkosivuston rakenne ja hakusanaoptimointi suunniteltiin mahdolisimman hakukoneystävälliseksi. Tavoitteena on konversioiden maksimoiminen, joka lisää samalla myös tunnettuutta.

Menestys vaatii jatkuvaa testaamista ja kehittämistä

Sisällöntuotannon keskiössä on hakusana-analyysin tuottamat hakutermit, joita on hyödynnetty muun muassa verkkosivu-uudistuksen yhteydessä. Axolainan verkkosivujen kehitystyö on Generolla jatkuva prosessi siinä missä mainoskonseptien jatkuva testaaminenkin.